Japans schrift: Hiragana en katakana

Japans | 4 bijeenkomsten. Deze cursus wordt individueel gegeven of in een klein groepje. Tijdstip in overleg.
Cursuslocatie: La Bellettsa, Kardinaal van Rossumplein 99, Maastricht
Prijs: € 101 (incl. cursusmateriaal)

Cursusbeschrijving
Voor deze cursus hoef je geen Japans te kennen, maar het helpt als je al wat Japans hebt gehad. De voertaal is Nederlands.

Het Japanse schrift vormt vaak een barrière bij het leren van de Japanse taal, omdat het zo anders is dan we gewend zijn. Het Japans kent maar liefst vier schriftsystemen, die door elkaar gebruikt worden.

Naast tekens die aan het Chinees zijn ontleend (de kanji) en ons eigen, westerse alfabet (dat rômaji wordt genoemd), heeft het Japans twee lettergrepenschriften: hiragana en katakana, waarvan elk teken gelezen moet worden als een lettergreep.

Het katakana-schrift wordt gebruikt om westerse eigennamen en leenwoorden te schrijven. Het hiragana-schrift wordt meestal alleen gebruikt om grammaticale uitgangen, partikels en voegwoorden mee te noteren.

Opbouw van de cursus
In deze cursus leer je in vier weken het hiragana- en het katakana-schrift lezen en schrijven. De nadruk daarbij ligt op de hiragana, omdat je die nodig hebt om de structuur van een zin te kunnen begrijpen. Vanaf het begin leer je dan ook hele woorden lezen en schrijven. We beginnen met de meest gebruikte kana en werken zo “terug”.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die graag wil leren het Japanse schrift te ontcijferen.

Cursusmateriaal
Het cursusmateriaal is bij de cursusprijs inbegrepen.

Inschrijven voor deze cursus?
Mail naar cursussen@epimedium.nl, of bel (043) 3250149.

 
15/9/2022
 

 

Epimedium
La Bellettsa
Kardinaal van Rossumplein 99
6221 SZ Maastricht
cursussen@epimedium.nl
T (043) 325 0149 (ma-vr, 9-17 uur)
KvK 14063867