Ita­li­aans bij Epimedium

A1 Ita­li­aans voor beginners
De cursussen Epimedium A1 Ita­li­aans voor beginners zijn bedoeld voor wie het Italiaans op niveau A1 wil leren spreken, schrijven, lezen en verstaan. In totaal zijn er vier verschillende cursussen. Bij elkaar vormen die niveau A1 van het Europees referentiekader (ERK):

Wat maakt onze cursussen uniek?
De talencursussen van Epimedium zijn zo opgebouwd dat elke cursus een afgerond geheel vormt. Elke cursus kan los gevolgd worden, ook als je een absolute beginner bent en nog geen van de andere cursussen hebt gedaan. Wie de vier cursussen A1 Ita­li­aans voor beginners met succes heeft gevolgd, beheerst het Italiaans op niveau A1.

Cursusopbouw
Elke cursus is opgebouwd rond andere communicatieve thema’s. Elke les heeft een ander thema. Daarnaast wordt er elke week ook aandacht besteed aan de manier waarop het Italiaans in elkaar zit: de grammatica.

In elke A1-cursus leer je stap voor stap de vormen van de tegenwoordige tijd. Daarnaast zijn er grammaticale zaken die in de ene cursus dieper behandeld worden, en in de andere niet of minder. In A1 Ita­li­aans voor beginners: Dove sei? leer je bijvoorbeeld de trappen van vergelijking en in A1 Ita­li­aans voor beginners: Come stai? de passato prossimo.

Studielast
Wie een taal goed wil leren, moet er tijd in steken. Hoeveel tijd je eraan besteedt, bepaal je helemaal zelf. Maar het is altijd beter om er elke dag aan te werken (al is het maar tien minuten), dan één keer per week alles erin proberen te stampen.

Hoeveel tijd je nodig hebt, hangt af van je eigen aanleg. Als je eerder al een vreemde taal hebt geleerd, zal het meestal makkelijker zijn om er een nieuwe taal bij te leren. Maar ook als je geen talenknobbel hebt, kun je best nog een nieuwe taal leren. Ook als je al wat ouder bent. Als je het maar op een handige manier aanpakt. In elke cursus krijg je tips om je te helpen bij het leren.

Cursusmateriaal
Bij elke cursus hoort een klapper met lesmateriaal. Die is bij de cursusprijs inbegrepen. Verder is er een website met daarop alle luisteroefeningen.

Inschrijven voor een cursus?
Mail naar cursussen@epimedium.nl, of bel (043) 3250149.

 
28/1/2021
 

 

Epimedium
La Bellettsa
Kardinaal van Rossumplein 99
6221 SZ Maastricht
cursussen@epimedium.nl
T (043) 325 0149 (ma-vr, 9-17 uur)
KvK 14063867