Latijn bij Epimedium

A1 Latijn voor beginners
De cursussen Epimedium A1 Latijn voor beginners volgen de opzet van de gewone taalcursussen van Epimedium. Er is dus veel aandacht voor het actief gebruiken (spreken en schrijven) van de Latijnse taal. Op die manier krijg je een beter begrip van de taal en wordt het gemakkelijker échte Latijnse teksten te lezen -- want dat doen we ook in deze cursussen.

In totaal zijn er vier verschillende cursussen. Bij elkaar voldoen die aan de eisen voor niveau A1 van het Europees referentiekader (ERK). Dit cursusseizoen worden in elk geval de volgende cursussen aangeboden:

Wat maakt onze cursussen uniek?
De talencursussen van Epimedium zijn zo opgebouwd dat elke cursus een afgerond geheel vormt. Elke cursus kan los gevolgd worden, ook als je een absolute beginner bent en nog geen van de andere cursussen hebt gedaan. Wie de vier cursussen A1 Latijn voor beginners met succes heeft gevolgd, beheerst het Latijn op niveau A1.

Cursusopbouw
Elke cursus is opgebouwd rond andere communicatieve thema’s. Elke les heeft een ander thema. Daarnaast wordt er elke week ook aandacht besteed aan de manier waarop het Latijn in elkaar zit: de grammatica.

In elke A1-cursus leer je stap voor stap de vormen van de tegenwoordige tijd. Daarnaast zijn er grammaticale zaken die in de ene cursus dieper behandeld worden, en in de andere niet of minder.

Studielast
Wie een taal goed wil leren, moet er tijd in steken. Hoeveel tijd je eraan besteedt, bepaal je helemaal zelf. Maar het is altijd beter om er elke dag aan te werken (al is het maar tien minuten), dan één keer per week alles erin proberen te stampen.

Hoeveel tijd je nodig hebt, hangt af van je eigen aanleg. Als je eerder al een vreemde taal hebt geleerd, zal het meestal makkelijker zijn om er een nieuwe taal bij te leren. Maar ook als je geen talenknobbel hebt, kun je best nog een nieuwe taal leren. Ook als je al wat ouder bent. Als je het maar op een handige manier aanpakt. In elke cursus krijg je tips om je te helpen bij het leren.

Cursusmateriaal
Bij elke cursus hoort een klapper met lesmateriaal. Die is bij de cursusprijs inbegrepen.

Inschrijven voor een cursus?
Mail naar cursussen@epimedium.nl, of bel (043) 3250149.

 
28/1/2021
 

La­tijn cursus­jaar 2020-2021

 

Al­le La­tijn op een rij­tje

Cur­sus­jaar 2020-2021
Epimedium
La Bellettsa
Kardinaal van Rossumplein 99
6221 SZ Maastricht
cursussen@epimedium.nl
T (043) 325 0149 (ma-vr, 9-17 uur)
KvK 14063867